Unge ØHIL avsluttet med borteseier mot AAFK

Sesongens aller siste runde i topp 4-sluttspillet ble en thriller av de sjeldne. Måltavlen viste hele 3-4 til gjestene fra Bærum da AAFK Fortuna tok i mot ØHIL på Color Line Stadion, lørdag 18/11. Utviklingsklubben ØHIL gav nok en gang tillit til unge spillere, og disse grep sjansen.

ØHIL/NTG- og rekruttspiller, Linnea Moen Tvenge, gjorde sin debut for ØHIL, og flere unge spillere grep muligheten både fra start og med gode innhopp. I tillegg til Moen Tvenge kom Pia Grinde Hansen, Jenny Olaussen Sagen og Ingvild Ørjavik innpå og var med å sørge for at alle tre poengene ble med hjem til Bærum Øst. Trener Kenneth Østerås hadde all grunn til å være fornøyd:

– Fin avslutning på sesongen. Viktig for oss å få gitt tid til fremtidige ØHIL-spillere, og vi viser igjen at vi driver god spillerutvikling med et av de yngste lagene i 1. divisjon. I dag vinner vi mot et av de beste og eldste lagene i avdelingen. Vi har en 14 åring på banen siste 30 minutter (Jenny Olaussen Sagen).

De lynraske J16-landslagsspilleren fra ØHIL/NTG, Estella Turflinger, scoret kampens første mål etter bare 13 minutter – hennes andre scoring for a-laget. Mari Vassanyi Løyland og Nadia Ryan Pinto scoret de neste målene før Ida Hasselgård avgjorde kampen på vakkert vis med sin 3-4 scoring fra langt hold. Nevnte Løyland ender opp som ØHILs toppscorer i serie og cup med sine imponerende 11 mål.

Med gode forbilder og kontinuitetsbærere på laget, et ungt alderssnitt på kampene, talenter fra ØHIL/NTG og lokale jenter som får muligheten i toppfotballen blir det spennende å følge ØHIL i 2024-sesongen og årene som kommer. Vi gleder oss til fortsettelsen!