Bendit – Ungdommens Holmenkollrenn (UH) 2019

Få ØHIL-løpere, men gode individuelle resultater.

Bendit – Ungdommens Holmenkollrenn (UH) 2019

Få ØHIL-løpere, men gode individuelle resultater.

Helgen 16-17. februar arrangerte Bærums Verk Hauger IF Ungdommens Holmenkollrenn i nettopp Holmenkollen. Tradisjonen tro hang tåka tett over stadion lørdag morgen, men det påvirket ikke stemningen på stadion nevneverdig. Masse folk, god stemning og Bull fikk bra avsetning på beholdningen av NERO-klister… Dessverre var det heller få ØHIL-løpere å spore, men de 5 som stilte var laddade och klara! Les alt, så finner dere resultatene.

Rennet er å regne som uoffisielt NM på ski for aldersklassene 13 og 14 år, og her var det mange deltakere fra fjern og nær, samt noen utenlandske som trolig ikke hadde fått med seg fluorforbudet….Da blir det også tett mellom plasseringene, så denne gangen var det viktig å også fokusere på egne tider ift. de løperne man liker å sammenlikne seg med. ØHILs 5 deltakere med støtteapparat leverte her flotte resultater og tider både lørdag og søndag. Hyggelig var det også, da små og store ØHIL’re sørget for god heiing på alle rundt store deler av løypa. Ungdomstrenerne våre var også representert og sørget bl.a. for å få samtlige ØHIL’ere opp den verste bakken og over kulen med full attack! Bra!

Lørdag var det 3 km klassisk i Holmenkollens ganske tøffe og lite tilgivende løyper. Ryker man på en smell her er det som regel kjørt! Her leverte like fult Jonas B (2006) etter eget utsagn «sitt livs løp» og klokket inn som en flott nr. 74 av 214 fullførte. Martine J og Julie B (2006) slo til med hhv. nr 81 og 87 av 161. Michael SK og Aksel G (2005) klokket inn som flotte nr 54 (!) og 172 av 220 fullførte, der sistnevnte trolig kan legge minst 80 plasseringer på sin midlertidig avgåtte smøresjef. Slikt skjer – vi driver utendørsidrett, og da gjelder det å fullføre i stil med de skia man har. BRA!

Søndag opprant med lettere vær. Denne gangen 3 km skate i samme tøffe løype. Litt mindre hektisk i støtteapparatet når skøyting, og den ovenfor nevnte smøresjef hadde fortjent fått fornyet tillit. Gutta i 2005 ved Michael SK og Aksel G leverte her hhv. en strålende 54. og god 130. plass av 204 fullførte. I 2006-årgangen klokket jentene ved Martine J og Julie B inn til hhv. 57. og 85. plass av 150, mens Jonas B leverte en fin 118. plass av 219 fullførte. Tidene sto seg også godt. Godt jobbet!

Det er GØY å gå renn og helgens renn viser at det også er sosialt og hyggelig. ØHIL Langrenn ønsker seg flere deltakere på renn, både fordi det er gøy og fordi det bygger miljø, tilhørighet og samhold for store og små. Husk også at det ikke finnes skumle og mindre skumle renn. Nær alle renn er åpne for alle – også de som kun ønsker å konkurrere med seg selv. Strålende heiing og god stemning blir det uansett!
Bli med da vel – det er jo så GØY!

Takk for en flott ski-helg, folks!

Rune Bjerkelund
Leder Sportslig Utvalg og 2006-pappa.