Informasjon om helårstrening i ØHIL langrenn og oppsummering av sesongen 2019/2020

Det ble en brå slutt på sesongen for ØHIL langrenn, men en ny sesong er på trappene! Her er info fra leder av sportslig utvalg i ØHIL langrenn, Heidi Vileid Gärtner.

Også i år tilbyr Øhil langrenn helårstrening for de eldste årgangene. I år er tilbudet for ivrige løpere født i 2008 og eldre.

Dette er det tredje året vi arrangerer IVRIG-trening. Tilbudet består av uketreninger i nærområdet fra mai-september, med pause i juli. I tillegg har vi tidligere avholdt fire nærsamlinger og to fjellsamlinger i helger.

IVRIG kommer som et tillegg til den ordinære treningen Øhil langrenn tilbyr i vintersesongen, og er tenkt å kunne kombineres med andre sommeridretter. Dette er for de som ønsker å bedre både kondisjon og skiteknikk, liker å trene og bli slitne, og som vil være med en ivrig gjeng på trening.

I år ser det ut til at ivriggjengen vil komme opp i rundt 20 deltagere, fra årgangene 2004-2008. Vi deler opp i grupper etter alder og nivå, og på grunn av korona-situasjonen vil vi nå inntil videre dele opp i enda mindre grupper tilpasset Bærum kommunes og idrettens smittevernregler.

Vi tar sikte på oppstart av uketreninger i begynnelsen av mai. Det er foreløpig usikkert hvor mange samlinger vi får til å ha i år.

Det er også usikkert om vi kan arrangere Øhils populære sommerskiskole denne sommeren. Sommerskiskolen har tidligere vært avholdt første uken i skoleferien, og har vært åpen for alle Øhils utøvere i de aktuelle årgangene (i år 2008 og eldre). Dersom vi får avholdt sommerskiskole i år vil det bli i august.

For mer informasjon om helårstilbudet (ivrig/sommerskiskole), kontakt perjonashoglund@gmail.com eller hevileid@gmail.com, eller sjekk årgangenes facebookgrupper.  

Sesongen vi nå har lagt bak oss fikk en brå slutt, og vinteren var preget av lite snø over store deler av Østlandet, mange avlyste skirenn, og utfordrende treningsforhold på våre faste arenaer. Likevel har det vært mye og god aktivitet i Øhil langrenn. Årets felles høydepunkt for hele langrennsgruppa, Bardølasamlingen, ble som vanlig svært vellykket, med mye snø, silkeføre og førjulsstemning på Geilo.

Av andre aktiviteter i Øhilregi denne sesongen kan vi nevne Kick off/gjørmeløp på Sæteren gård, flere hjemmesamlinger og fjellsamlinger i Trysil og på Geilo for ivriggruppa og de eldste, årgangsvis kveldsmat på klubbhuset, smørekurs for utøvere og foreldre, Naborunden i Sørkedalen i januar, Hoslerennet, 2 ukentlige barmarks- og skitreninger for alle, og søndagsturer for de eldste. Klubbmesterskapet måtte i år dessverre avlyses pga lite snø og smitterisiko.

Takket være godt samarbeid med våre naboklubber kunne alle årgangene i Øhil langrenn trene på snø her hjemme gjennom hele vinteren, til tross for utfordrende vær- og føreforhold i nærområdet. De yngste fikk oppleve mestring og moro med ski på beina på sletta på Fossum, og for de eldre fikk vi til en avtale om treningstider på Vestmarksetra, hvor forholdene var overraskende gode helt til all aktivitet måtte innstilles pga koronakrisen. I tillegg har mange årganger brukt skimulighetene på Sollihøgda og i Sørkedalen.

Entusiastiske ungdomstrenere og engasjerte foreldre har stilt opp og bidratt til mye skiglede og god utvikling for våre løpere også denne sesongen. Ekstra lærerikt og motiverende for både trenere og utøvere har det vært å ha med tidligere landslagsløper Simen Østensen som trener for de eldste.

Hver av de yngste årgangene våre har hatt nærmere 50 aktive medlemmer, veldig godt oppmøte og mye moro på treninger. Vi rakk også å ha noen få treninger for barna fra 2013 og 2014-årgangene gjennom allidrett og idrettsskolen, og vi håper å se mange nye fjes derfra når vi starter opp skileik i uke 41.

I Øhil legger vi stor vekt på det sosiale, at det skal være gøy å være på trening og samlinger, og samtidig ha en god utvikling som skiløper. Våre utøvere gjør seg mer og mer bemerket på renn, både lokalt, i kretsen, og også på nasjonalt nivå, og vi håper at det kan motivere enda flere til å bli med på skirenn neste sesong. Vi legger fortløpende ut resultater og rapporter fra renn og samlinger på facebooksiden Øhil langrenn, men gjentar med glede noen av årets høydepunkter her:

Først må vi igjen få gratulere Sivert Stene Enger som sammen med resten av Akershus 1.lag tok gull på stafetten i Hovedlandsrennet. HL regnes som NM for 15- og 16-åringene, og Øhil var representert med fire løpere, tre i 15-årsklassen og én i 16-årsklassen. Alle gjorde gode løp og hevdet seg i konkurranse med ungdommer fra hele landet.

Det ble arrangert to langrennscuper for ungdomsløpere fra Akershus skikrets i vinter. Tre Øhilløpere kom blant topp 10 sammenlagt: I Snø-Cup for klassene 15-16 år med løpere fra Akershus, Oslo og Østfold ble Sivert Stene Enger nr.4 av 126 deltagere i 16-årsklassen, og Aksel Prydz-Hoftvedt nr.6 av 128 deltagere i 15-årsklassen. Sparebank 1-cup var for Akershusløpere og her ble Julie Block Bjerkelund nr.9 av 54 deltagere i 14-årsklassen.

Tour de Bærum ble også en fin helg med god deltagelse fra flere årganger, og med flere Øhilløpere på pallen. Spesielt utmerket gutta fra 2005 og 2008 seg med seier i flere av Tourens renn. 2007-årgangen stilte med en stor gjeng, de gjorde dette til en sosial helg med felles opplegg på kvelden, og tross regn og vind ble det en minnerik og fin helg for disse 13-åringene.

Oslo Skifestival i Holmenkollen er Norges største skifestival for barn og unge. 12-åringene våre stilte der med to jevne lag, hvorav et mixlag, og tok 3. og 10.plassen av over 160 lag. Veldig gøy og imponerende av en aktiv årgang som har hatt høy deltagelse og meget gode resultater på flere renn denne sesongen, og som har utmerket seg med pallplasser i flere sone- og kretsrenn.

Mange av barna fra 2009 og yngre årganger deltok i to fine Naborundenrenn, Hoslerennet og flere renn i nærområdet. Det artige rennet Martincrossen ble det siste rennet i år, det ble avholdt i Sørkedalen et par dager før regnet og koronaviruset satte en stopper for vårt eget klubbmesterskap.

Takk for en begivenhetsrik vinter. Håper vi ser mange av de eldste på ivrigtreninger i sommer og at vi kan starte opp som normalt for alle når høsten kommer – fordi det er GØY!

Heidi Vileid Gärtner

Leder Sportslig Utvalg