Simen Østensen forlenger med ØHIL Langrenn

Det er svært gledelig at Simen Østensen fortsetter som trener i ØHIL Langrenn for den kommende sesongen. Og den er allerede i gang!

Simen Østensen la opp sin aktive idrettskarriere i fjor etter 15 år som profesjonell skiløper. Simen (35) er født og oppvokst på Hosle, og bor i dag bare noen få minutter unna ØHILs klubbhus. Han begynte å bidra litt som gjestetrener i ivriggruppa vår for to år siden, og i vinter ble han en fast del av trenerteamet for de eldste. Det har fungert fint å kombinere trenerjobben med en ny tilværelse som «vanlig» arbeidstaker, og vi er veldig glade for at Simen vil fortsette som hovedtrener for våre eldste løpere sesongen 2020/2021. Samtidig vil han bidra som gjestetrener, rådgiver og mentor for våre yngre årganger og ungdomstrenere.

Her forteller Simen med egne ord om hva som motiverte ham til å trene da han var yngre, hva han tenker om ØHIL Langrenn, og hvorfor han vil jobbe hos oss:

Jeg synes det var veldig hyggelig at dere tok kontakt og ønsket å ha meg med som trener. Det er første gang jeg følger opp en gruppe som trener gjennom en hel sesong og jeg har jo vært litt usikker på hvilket nivå man skal legge seg på for å sikre at det er utfordrende for alle uten at ta vekk motivasjonen til de som kanskje har litt mindre ambisjoner. Jeg tror vi har klart å finne en bra balansegang og nå som jeg begynner å bli kjent med alle er det gøy å kunne være med å utvikle gruppen videre det neste året.

Jeg synes også det er veldig positivt at ØHIL ønsker å bygge opp et større miljø i klubben for de eldre aldersgruppene og sikre at ikke alle faller fra eller bytter klubb, men faktisk viser at man kan bli en god skiløper i ØHIL:) Jeg vet av erfaring hvor viktig det er med et godt miljø og dersom min kompetanse og erfaring kan være til hjelp for å få  til dette syns jeg det er veldig hyggelig å kunne bidra.

Et godt miljø er alfa og omega for å sikre at barn og ungdom trives og ønsker å fortsette med langrenn. Jeg tror arbeidet ØHIL har startet på nå er veldig bra. Man må trives og ha det gøy på trening. Samtidig er langrenn en tøff idrett som krever mye trening. Så det må man være bevisst. Men har man et godt miljø er det mye morsommere å gjennomføre den tøffe treningen som kreves. Jeg tror det er viktig å klare å legge til rette for å få med både de som har ambisjoner om å gå masse skirenn og de som kanskje bare er med på trening. Alle er bidragsytere til et godt miljø, uavhengige av nivå. Og det er det også viktig at barna er bevisst. Man må ikke vinne skirenn for å spille en viktig rolle i gruppen.

Jeg har gått på ski fra jeg var 7-8 år i Fossum. Den gang var miljøet i Hosle veldig lite. Et bra miljø i Fossum sørget for at jeg valgte å fortsette med langrenn da jeg begynte på videregående etter noen sesonger med litt dårlige resultater. Siden den gang gikk ting egentlig bare bedre og bedre og jeg har vært så heldig å kunne ha langrenn som yrke i 15 år. Noen år på landslag og noen år på privatfinansierte lag. Det har vært mange oppturer og mange nedturer, men alt i alt er jeg veldig glad for de mulighetene jeg har fått, de opplevelsene idretten har gitt meg og hvor privilegert jeg har vært som har fått mulighet til å leve av hobbyen min. Nå er det gøy å kunne bidra til at noen andre forhåpentligvis kan få mange av de samme opplevelsene som jeg har hatt opp gjennom årene.