Elendig naturissesong – behov for kunstis nå!

Dårlig sesong for naturis, 4 februar gav vi opp.

Etter tre fantastiske vintre med masse aktivitet på Hoslebanen, kom dessverre det som både nærmiljø, skoler og bandygruppen frykter aller mest. En mild vinter. De frivillige ildsjelene i bandygruppen begynte optimistisk å vanne i midten av november. Frosten hadde satt seg i bakken. Lenge så det ut til at vi skulle få nok en god vinter. Det ble lagt et godt grunnlag, men isen ble ikke klar før til jul. Heldigvis for hele nærmiljøet var det fin is å gå på 1 og 2 juledag. De første to ukene av januar var også bra, men etter dette ble det kaos.

Noen kuldegrader om nettet reddet noe av banen, men den frivillige driftsgruppen kan fortelle at det aldri noen gang har vært lagt ned så mange timer på vanning som denne vinteren. ØHIL Bandy Cup ble med et nødskrik reddet, og over 300 barn, fikk spilt masse kamper over to dager. Skøytediscoen helgen etter ble avholdt, men kun på 1/3 av banen. Resten av banen var det ikke mulig å gå på.

Allerede 17 januar skrev budstikka at naturisen smeltet bort. Det skjedde først med Haslumbanen, de har kunstgress som underlag og har hatt mye større problemer enn oss. Heldigvis er det grus på Hoslebanen, dette har reddet oss denne sesongen og i hvertfall klart å gi oss 3-4 uker med is.

4.februar gav vi opp isen. Det var ikke forsvarlig å fortsette å bruke masse tid, når værmeldingen bare viste rødetall. Budstikka har også skrevet at januar var 7 grader varmere enn normalen.

Naturisen på Eikelibanen har dessverre ikke vært brukbar en eneste dag denne vinteren.

Vi vil takke alle som har brukt banen, alle som har jobbet for å beholde isen, og håper at denne vinteren virkelig har vist alle hvorfor vi trenger kunstis på Hoslebanen.

  • 32 kamper var satt opp på Hoslebanen i vinter, 21 av disse måtte flyttes til kunstis
  • 8 uker med treninger var satt opp på Hoslebanen, kun 3 av disse ble gjennomført
  • Vi har knapt kjørt 10 runder med ismaskinen i vinter, det er det samme som kjøres på 2 dager med kunstisbane.
  • Ingen av 11’er lagene vår har fått trent eller spilt kamper på Hoslebanen
  • Idrettskolen måtte ha 2 av 5 økter med innebandy i gymsal.