A-laget i bandy seriemester i 1. divisjon og kvalifisert for Eliteserien

Tirsdag kveld ble A-laget for herrer i ØHIL Bandy vinnere av 1.divisjon og kvalifisert for eliteserien neste sesong. På tirsdag 23/2 kl 20.00 kan du se seriemesterne spille sesongens siste hjemmekamp på Hoslebanen, da vil også Norges Bandyforbund dele ut pokalen som bevis på at ØHIL Bandy igjen er vinnere av 1.divisjon. Håper vi ses!

Serien ble avgjort tirsdag kveld på Gressbanen mot Ready 2. Resultatet ble 5-4 seier i en temperamentsfull kamp! 2-2 til pause, 5-2 til ØHIL 12 minutter ut i 2 omgang. Så ble det noe ampert men laget holdt bra det siste kvarteret. Laget har hatt en veldig bra sesong, med kun 2 tap, 1 uavgjort og 10 seire. Laget består for det meste av lokale ØHIL gutter mellom 20-40 år gamle. Det er en bra vennegjeng som har spilt bandy lenge, og mange har vært flere sesonger i eliteserien tidligere. Det ligger mye glede, erfaring, humør og kameratskap i dette laget.

bandy_w2

Laget består av: Simen Clausen, Christoffer Seljeseth, Fabian Jacobsen, Henrik Vangdal, Eivind Raaen Thorne, Johan Akselsen, James Coward, Magnus Halseth, Peter Groth, Morten Namork, Johan Grimsen, Martin Johannesen, Petter Brinchmann, Johan Tryving, Jonas Hvitmyhr, Sofus Hanset, Mikkel Kayser Jacobsen, Henrik Melcher, Jonathan Saraby.

I tillegg har laget et meget erfarent lagleder team: Trygve Trygstad, Torkel Anzjøn, Bjørn Saraby, Christoffer Isaksen som alle har bidratt mye rundt laget denne sesongen. På våre hjemmekamper stiller også alltid speaker Trond Eirheim opp, lager god stemning med musikk og fører målprotokollen!

Kvalifisert for eliteserien

Det er nå 5 år siden vi sist vant 1 divisjon. Den gangen var det kvalikk kamper som måtte vinnes før man fikk eliteserieplassen. Nå som vinner av 1.divisjon er man etter nye regler direkte kvalifisert. For de som kjenner bandysporten godt er det en kjent sak at nivåforskjellen mellom 1.divisjon og eliteserien er stor, så hva betyr dette for ØHIL Bandy? Spillergruppen vi har i dag, vil dessverre ikke klare å gjennomføre en sesong i eliteserien, dette har rent praktiske årsaker, denne sesongen har vi hatt 2 dager i uken med bandy, i eliteserien vil dette bli 4 dager, hvorav søndag er en fast kampdag. I vår spillertropp har vi nå 5 småbarnsforeldre som allerede sliter for å komme seg på bandy 2 dager i uken, de vil ikke kunne stille hver søndag gjennom en hel vinter, og for mange av de andre spillerne vil også en økning fra 2 til 4 dager by på problemer. I tillegg har vi år trent på kunstisbanen på Norges Idrettshøyskole, fordi det ikke finnes ledig tid på Bærum Idrettspark, skal vi gå fra å ha null treninger til 2 treninger i uken, pluss en ekstra kampdag der, så vil dette få store konsekvenser for andre lag og årganger (hvis vi i det hele tatt hadde fått så mye tid). Så i tillegg til spillergruppen, og at vi ikke hadde klart å stille lag, hadde vi heller ikke hatt en bane å trene og spille kamper på. Den siste saken som er en utfordring er økonomi og arrangement. Det kreves et annet apparat rundt et elitelag og det kreves en annen økonomi. Det er dyrere på alle måter å ha et eliteserie lag og det stilles større krav kampavvikling og organisering. Alle disse tingene er naturligvis løsbart, men A-laget har signalisert at de ønsker å bli værende i 1.divisjon for å beholde vennegjengen og ikke ta inn nye spillere for å lage et nytt elitelag. Flest mulig, lengst mulig er et motto i ØHIL, og det skal vi følge! Samtidig har vi per nå ingen junioravdeling i ØHIL Bandy som gjør at avstanden ned til neste generasjon bandytalenter er helt ned til de som er 15 og 16 år. Det blir litt stort sprik, selv om to av disse talentene har fått kamper i 1.divisjon i år og flere der banker på døren. Bandystyret jobber nå knallhardt med rekruttering og bandyskole for å få med flere, et fokus på eliteserien, ville kanskje ført til mindre fokus på viktig rekruttering i klubben. Det er begrenset med frivillig innsats og engasjement og for mange oppgaver å ta tak i per nå.

ØHIL Bandy kommer derfor til å jobbe med Norges Bandyforbund for å beholde plassen i 1.divisjon, samtidig som vi igjen erkjenner at vi kunne vært i det gode selskap, i bandytoppen, og med mange yngre spillere under oss, hvis vi hadde hatt en kunstisbane. Dette arbeidet skal vi aldri gi opp, og vi er i gang med et nytt prosjekt for å løfte problemstillingen inn mot kommunen. Vi trenger kunstis! At vi nå ikke går opp i eliteserien mener vi er til A-lagets og resten av ØHIL Bandy sitt beste, det er ikke et nederlag, men et bevis på at man kan bli god i bandy i ØHIL. Et bevis på at å drive med flere idretter og både med bredde og topp er mulig. Et bevis på at hvis man ønsker så er eliteserien innen rekkevidde! A-laget oppfordrer alle yngre spillere i klubben til å drømme om og bestemme seg for at ØHIL Bandy på sikt skal ha et lag i eliteserien, vi skal holde på så lenge dere lover og overta laget før vi trenger rullator.

Eivind Thorne, styreleder i ØHIL Bandy